"De rust en stilte op de brug op de open zee - na de drukte van de haven - vind ik nog steeds magisch"

Maarten Tromp - Chief Operations Officer

"Een van de hoogtepunten was mijn reis aan boord van de Volgaborg. Toen ik terugkwam wist ik helemaal zeker dat lading bij ons in heel goede handen is"

"Tijdens mijn studie bedrijfskunde in Rotterdam kwam ik in contact met de wereld van de scheepvaart. Ik was gelijk besmet met het maritieme virus en het heeft me nooit verlaten! Na mijn militaire dienst ben ik begonnen als stagiair bij Royal Nedlloyd. Rond dezelfde tijd had een medestudent zich bij Wagenborg gevoegd en wisselden we regelmatig enthousiaste verhalen uit over beide trotse Nederlandse rederijen.

 

Verschillende functies

In de jaren die volgden bekleedde ik verschillende operationele en commerciële functies bij Nedlloyd - later bij P & O Nedlloyd en Maersk Line - en ik genoot enorm van het werk. In 2008 kreeg ik de eindverantwoordelijkheid voor de containerscheepvaartactiviteiten in de Benelux en Zwitserland.

 

Ondernemerscultuur

Na zes jaar had ik de mogelijkheid om iets heel anders te doen. In 2014 begon ik als managing director bij Van Hessen, een mooi familiebedrijf in de vleesverwerkende industrie. Sommige mensen zouden dat een vreemde keuze vinden, maar voor mij was het een logische stap, want na 17 jaar bij wat nu een grote Deense multinational was, wilde ik ervaring opdoen in een Nederlands familiebedrijf. Tegelijkertijd was ik in staat om mijn banden met de maritieme wereld te onderhouden door in dezelfde periode commissaris bij Wagenborg te worden. Als commissaris heb ik de ondernemerscultuur, de no-nonsense mentaliteit en het enthousiasme van de Wagenborgers leren kennen.

 

Bijdragen

Ik hoefde niet lang na te denken toen ik gevraagd werd om fulltime bij te dragen aan het lange termijn succes van Wagenborg. Sinds oktober 2017 ben ik Chief Officer Operations bij Royal Wagenborg.

 

Multipurpose schepen

Een van de hoogtepunten was mijn reis aan boord van de Volgaborg. Na vele jaren werken voor een containerlijn, was het interessant om het verschil te ervaren tussen een 'in-en-out' havenbezoek door een containerschip - het laden / lossen van een bepaald deel van de lading - en een meerdaags havenbezoek door een multipurpose schip - laden / lossen van de complete lading en voorbereiden van de ruimen voor de volgende reis.

 

Vertrouwen

De rust en stilte op de brug op de open zee - na de drukte van de haven- is iets dat ik nog steeds magisch vind. Bovendien kwam ik terug op kantoor in de wetenschap dat de lading en het schip in buitengewoon goede handen zijn bij de bemanning, die op hun beurt uitstekend worden ondersteund door onze organisatie aan wal. Dat geeft me het vertrouwen en het enthousiasme om samen te werken om nog beter te worden in wat we doen."