Insurance & Claims Handler

Insurance & Claims Handler

Wil jij de spil zijn in een schadeproces? Vind je het leuk om informatie te achterhalen, de juiste mensen in te schakelen en tijdens het hele schadeproces kritisch mee te kijken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Insurance & Claims Handler

Location: Delfzijl
Hours: 40
Education: hbo

Ter uitbereiding van het team zijn wij op zoek naar een fulltime:

INSURANCE & CLAIMS HANDLER

Wil jij de spil zijn in een schadeproces? Vind je het leuk om informatie te achterhalen, de juiste mensen in te schakelen en tijdens het hele schadeproces kritisch mee te kijken? En wil je graag werken in de dynamische wereld van logistiek en scheepvaart? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Als een collega, verzekeraar of bedrijf een schade meldt, probeer jij te achterhalen wat er gebeurd is. Je vraagt informatie op bij de betrokken collega’s, inventariseert de schade en checkt de aansprakelijkheid volgens de contracten en binnen de grenzen van de wet. Vervolgens contacteer je de verzekeringsmaatschappij, die op haar beurt een onderzoek instelt. Jij controleert de expertiserapporten en uitkeringen en als er daadwerkelijk een claim binnenkomt, overleg je met de verzekeraar om met de tegenpartij tot een schikking te komen. Daarbij zorg je er tijdens het hele proces voor dat steeds de juiste mensen geïnformeerd zijn en ingeschakeld worden. Hiervoor heb je contact met veel verschillende mensen. Naast Nederlands is de voertaal Engels.

Je behandelt alle schademeldingen binnen Royal Wagenborg.  De meeste tijd besteed je aan zaken gerelateerd aan schepen. Die varen over de hele wereld, dag en nacht. Dat betekent dat je soms (volgens een rooster) ook ’s avonds en in het weekend bereikbaar moet zijn om urgente zaken te regelen. Als je dan bijvoorbeeld een telefoontje krijgt dat de havenautoriteiten een schip vasthouden omdat ze schade veroorzaakt zou hebben, dan schakel je een advocaat in om een garantie te stellen, zodat het schip snel weer verder kan. Verder adviseer je collega’s over claim-preventie en verzekeringskwesties, bijvoorbeeld als een collega een contract met een klant wil sluiten. En heb je zelf advies nodig of wil je graag even wat overleggen? Dan staan je collega’s altijd voor je klaar.

Wat verwachten we van je?

 • Je hebt een hbo-opleiding afgerond
 • Je hebt de WFT-diploma’s schade zakelijk en inkomen (met geldige PE) of je wilt deze diploma’s halen
 • Je schrijft en spreekt goed Nederlands en Engels
 • Je bent resultaat-, oplossing- en servicegericht
 • Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en kunt zelfstandig werken
 • Je bent flexibel, stressbestendig en nauwkeurig
 • Ervaring in de scheepvaart/transportsector en/of een juridische/zakelijke verzekerings- achtergrond is een pre

Wat hebben wij te bieden?

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een internationale werkomgeving
 • Veel vrijheid en zelfstandigheid om jouw ideeën in de praktijk te brengen
 • Studiemogelijkheden die aansluiten bij jouw talent en loopbaanwensen
 • Ruimte om door te groeien
 • Een goede werksfeer
 • Prima arbeidsvoorwaarden

Ben je geïnteresseerd?
Klik op 'solliciteer', vul het formulier in, voeg je motivatiebrief en CV toe en druk op 'verzenden'. Je hoort dan snel van ons over de verdere procedure.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Yvonne Hoogerwerf (Corporate Insurance Manager) via 0596 – 636952.


Solliciteer