IT Performance Engineer

IT Performance Engineer

Ben jij die enthousiaste, gedreven en analytische IT system engineer die de performance van ons digitale ecosysteem nauwlettend in de gaten wil houden én steeds verder optimaliseert? Dan zijn we op zoek naar jou!

IT Performance Engineer

Location: Delfzijl
Education: hbo

Ben jij die enthousiaste, gedreven en analytische IT system engineer die met een nieuwsgierige blik de performance van ons digitale ecosysteem nauwlettend in de gaten wil houden én steeds verder optimaliseert? Dan zijn we op zoek naar jou!

 

Wat ga je doen?
Als Performance Engineer ben je binnen het team system engineers verantwoordelijk voor het continu optimaliseren van onze performancemonitoring, -logging en -alerting tool New Relic. Hiermee maak je zoveel mogelijk relevante data over de werking van ons digitale ecosysteem inzichtelijk. Je maakt een complexe state of the art cloud based IT infrastructuur inzichtelijk en zorgt voor dashboarden. Verder ben je continu bezig om de performance van de business processen vanuit IT-perspectief te optimaliseren . Door het vroegtijdig analyseren van je verzamelde gegevens zorg je ervoor dat verbeteringen binnen het complete digitale ecosysteem worden gerealiseerd. Met jouw attitude, kennis en ervaring weet je je collega’s te betrekken en mee te nemen om de ontdekte optimalisatiemogelijkheden te realiseren.

 

Je gaat daarnaast met de andere system engineers proactief aan de slag om de toekomstbestendigheid van IT-systemen te garanderen. Omdat veranderingen in IT-infrastructuren steeds sneller gaan, zul je dan ook nieuwsgierig moeten zijn en je proactief als technisch allrounder willen blijven ontwikkelen. Dit alles met als doel om verstoringen en vertragingen in het dagelijkse werk te voorkomen. Want binnen ons familiebedrijf waarin we opereren in een internationale en logistieke werkomgeving met zo’n 3.000 collega’s, rekenen we allemaal op ons steeds belangrijker wordende digitale ecosysteem. Uiteraard sta je er niet alleen voor. Je gaat deel uitmaken van een divers IT-team bestaande uit ruim 30 collega’s.

 

Wie zijn wij?

Royal Wagenborg, opgericht in 1898, is een internationaal maritiem logistiek conglomeraat. Als familiebedrijf bieden we een diversiteit aan maritieme diensten. Met circa 230 varende eenheden zijn we actief in de zeevaart, offshore, sleepdienst, agentuur, maritieme managementdiensten en onderhouden we de veerdiensten naar Ameland en Schiermonnikoog. Verder zijn we actief in opslag en overslag, kraanverhuur en speciaal en zwaar transport.

 

Waarom wij?

 • Je mag werken met state of the art technische IT systemen
 • Het is een inhoudelijk interessante en uitdagende baan
 • Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid om je werk zelf in te richten
 • Wij bieden studiemogelijkheden die aansluiten bij jouw talent en loopbaanwensen
 • Je krijgt volop ruimte om door te groeien
 • We bieden een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden met individuele afstemmingsmogelijkheden
 • Een prettige werksfeer en leuke collega’s

 

Wie ben jij?

 • Je hebt een relevante hbo ICT-opleiding (bijvoorbeeld Infrastructure Design & Security)
 • Je bent analytisch sterk en hebt technische kwaliteiten
 • Je adviseert, signaleert, delegeert en implementeert waarbij je een bijdrage levert aan het grote geheel
 • Je wilt eigenaarschap nemen, je bent initiatiefrijk, je durft eisen te stellen en zorgt dat zaken worden afgerond
 • Je bent op de hoogte van security, netwerktechnologie, servertechnologie, operating systemen, internetprotocollen, databases en applicatiebeheer
 • Kennis van moderne applicatieperformance & infrastructuur monitoring, Amazon Web Services, SQL, VMware en Windows server zijn een pre

 

Word je enthousiast, maar voldoe je niet volledig aan bovenstaande functie-eisen? We nodigen zowel Junior Engineers als Senior Performance Engineers uit om te solliciteren. Een enthousiast,  gedreven en analytische instelling en een goede match met het IT-team vinden wij belangrijker dan ervaring!

 

Wil je solliciteren?
Klik op 'solliciteer', vul het formulier in, voeg je motivatiebrief en CV toe en druk op 'verzenden'. Wij berichten je dan zo spoedig mogelijk over de verdere procedure.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Berend Hut (Corporate Manager ICT), 0596 – 636 323.

 

Solliciteer