Stage Insurance & Claims

Stage Insurance & Claims

Ben jij gek op dingen uitzoeken? En ben je nieuwsgierig naar de wereld van (maritiem) recht en aansprakelijkheid? Durf je in een schadeproces de leiding te nemen, informatie te achterhalen en de juiste mensen in te schakelen? Gun jezelf dan de kans om stage te lopen in de dynamische wereld van logistiek en scheepvaart!

Stage Insurance & Claims

Location: Delfzijl
Education: hbo

Wat ga je doen?
Je loopt mee met Senior Insurance & Claims Handler Laura. Als een collega, verzekeraar of bedrijf een schade meldt, probeer jij te achterhalen wat er gebeurd is. Je vraagt informatie op bij de betrokken collega’s, inventariseert de schade en checkt de aansprakelijkheid volgens de contracten en binnen de grenzen van de wet. Vervolgens contacteer je de verzekeringsmaatschappij, die op haar beurt een onderzoek instelt.

 

Jij controleert de expertiserapporten en uitkeringen en als er een claim binnenkomt, overleg je met de verzekeraar om met de tegenpartij tot een schikking te komen. Daarbij zorg je er tijdens het hele proces voor dat steeds de juiste mensen geïnformeerd zijn en ingeschakeld worden. Hiervoor heb je contact met veel verschillende mensen. Naast Nederlands is de voertaal Engels.

 

Jouw stagebegeleider Laura, vertelt
“Je komt waarschijnlijk in een voor jouw nieuw vakgebied, in een nieuwe wereld, terecht. Hierin draait het om recht en bijvoorbeeld niet alleen om verzekeringen. En áls het daar wel om gaat, zijn het geen huis-tuin-enkeuken-verzekeringen. Wat dat betreft ga je echt verdiepen. Ook qua aansprakelijkheid en andere zaken binnen het recht. Tijdens de stage hoef je niet overal verstand van te hebben. We vinden het wel belangrijk dat je de juiste mensen aan elkaar kunt linken. In de communicatie ben je inhoudelijk in de lead. Daarbij moet je goed gevoel voor timing hebben: je geeft advies en wilt bijvoorbeeld geen ‘paniek zaaien’. Enerzijds ben je dus veel aan het uitzoeken en verder ben je continu kennis aan het bijschaven. Ideaal als je wilt leren, maar daarvoor niet altijd in de schoolbanken hoeft te zitten.”

 

Jouw rol binnen het team
Je behandelt alle schademeldingen binnen Royal Wagenborg. De meeste tijd besteed je aan zaken gerelateerd aan schepen. Als je dan bijvoorbeeld een telefoontje krijgt dat de havenautoriteiten een schip vasthouden omdat ze schade veroorzaakt zou hebben, dan schakel je met partijen om een garantie te stellen, zodat het schip weer verder kan. Verder adviseer je collega’s over claim-preventie en verzekeringskwesties, bijvoorbeeld als een collega een contract met een klant wil sluiten. En heb je zelf advies nodig of wil je graag even wat overleggen? Dan staan je collega’s altijd voor je klaar.

 

Wie ben jij

  • Je bent derdejaars Rechten-, FSM-, of MER-student
  • Je bent resultaat-, oplossing- en servicegericht
  • Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en kunt zelfstandig werken
  • Je bent flexibel, stressbestendig en nauwkeurig
  • Je schrijft en spreekt goed Nederlands en Engels

 

Wat bieden wij?

  • Een uitdagende en afwisselende stage in een internationale werkomgeving
  • Veel vrijheid en zelfstandigheid om breed te oriënteren
  • Ruimte om te ontwikkelen
  • Een goede werksfeer
  • Lekker hands-on en praktisch leren

 

Ben je geïnteresseerd?   

Klik op 'solliciteer', vul het formulier in, voeg je motivatiebrief en CV toe en druk op 'verzenden'. Je hoort dan snel van ons over de verdere procedure. 

 

Bel voor meer informatie over de stage met
Laura Meijerhof, Senior Insurance & Claims Handler
0596 - 636 313

Solliciteer