Waterklerk Rotterdam

Waterklerk Rotterdam

Krijg jij er energie van om van alles te regelen voor schepen die de zeehavens van Rotterdam en Amsterdam Moerdijk binnenlopen? Ben je bovendien klantgericht, kan je goed prioriteiten stellen en werk je ook op drukke momenten nauwkeurig? Dan hebben wij een fantastische baan voor jou.

Waterklerk Rotterdam

Location: Capelle aan den IJssel
Education: hbo

Krijg jij er energie van om van alles te regelen voor schepen die de zeehavens van Rotterdam en Amsterdam Moerdijk binnenlopen? Ben je bovendien klantgericht, kan je goed prioriteiten stellen en werk je ook op drukke momenten nauwkeurig? Dan hebben wij een fantastische baan voor jou.

 

Voor ons kantoor in Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een
                      
WATERKLERK

Royal Wagenborg, opgericht in 1898, is een internationaal maritiem logistiek conglomeraat. Het familiebedrijf biedt een diversiteit aan maritieme diensten. Met ongeveer 3.000 medewerkers bedient Wagenborg als één van Nederlandse grootste rederijen klanten in de Baltic, Noordwest-Europa, de Middellandse Zee, Amerika en het Verre Oosten.

 

Wat ga je doen?
Je bent de schakel tussen de wal en het schip. Als een schip de haven nadert, stem je met de havenautoriteiten af wanneer het schip kan binnenvaren. Je zorgt voor sleepboten, een loods, een ligplaats, bootlieden en maakt afspraken met de stuwadoor over het laden en lossen. Je stelt offertes op voor bijvoorbeeld bevoorrading en reparatie en zorgt voor de inkoop. Verder organiseer je keuringen voor de crew of een taxi voor een bemanningslid die met verlof gaat. Kortom, je regelt alles voor schepen die de zeehavens van Rotterdam, Amsterdam Moerdijk en Vlissingen binnenlopen, uiteraard in overleg met het schip. Hiervoor stap je ook regelmatig aan boord van de schepen, waarbij je oog hebt voor de HSEQ/AEO procedures.

 

Soms komen er veel aanvragen tegelijk binnen. Dan is het belangrijk dat je het overzicht houdt, goed prioriteiten stelt en ondanks de druk, nauwkeurig blijft werken. Je hebt veel contact met mensen van verschillende nationaliteiten. Engels is daarbij de voertaal. De schepen komen uiteraard niet allemaal keurig tussen negen en vijf binnen. Dat betekent dat je soms ook ’s avonds en in het weekend bereikbaar moet zijn. Je moet dat thuis goed regelen, maar het geeft ook een hoop zelfstandigheid.

 

Douaneaangiftes maken ook deel uit van je werk. Je bent je ervan bewust dat een verkeerd gezette komma in de tonnages ervoor kan zorgen dat er duizenden euro’s te veel of te weinig belasting wordt betaald. En dat een schip dat nog niet in het systeem staat, de haven niet in mag varen. Je werkt kortom accuraat en tijdig. Je zet inkomende facturen in het systeem en zorgt dat de collega’s van de administratie over alle informatie beschikken om facturen voor onze klanten te maken.

 

QUOTE
“We regelen echt alles voor schepen en de bemanning. Het werk is heel afwisselend en onvoorspelbaar. Ik hou van die hectiek. Daarbij krijgen we veel vrijheid in ons werk.”

Wat hebben wij te bieden?

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een internationale werkomgeving
 • Veel vrijheid en zelfstandigheid
 • Studiemogelijkheden die aansluiten bij jouw talent en loopbaanwensen
 • Een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden met individuele afstemmingsmogelijkheden
 • Een leuke baan binnen een gezellig team


Wat vragen wij?

 • Je hebt bij voorkeur een hbo-opleiding afgerond
 • Je spreekt en schrijft goed Engels, Frans en Duits is een pre
 • Je hebt de cursus Douane Declarant afgerond of je bent bereid deze te volgen
 • Je hebt je VCA-vol of wilt dit certificaat halen
 • Je stelt de klant centraal
 • Je bent flexibel en stressbestendig
 • Je hebt je rijbewijs B

 

Ben je geïnteresseerd?

Klik op 'solliciteer', vul het formulier in, voeg je motivatiebrief en CV toe en druk op 'verzenden'. Je hoort dan snel van ons over de verdere procedure.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Peter Zweepe (Manager Agency) via 0596 – 636 911.

Solliciteer