"Er spelen vele facetten mee in het werk waar je rekening mee moet houden en die je alleen in de praktijk kan leren"

Wouter Siemerink - Project Manager

"Het mooie aan het werk is dat ik veel vrijheid krijg en dat ik aan grote en uitdagende projecten werk"

"In 2008 ben ik bij Wagenborg Nedlift afgestudeerd en kreeg ik een contract aangeboden om als trainee te komen werken. Het plaatsen van de Tjalk ‘Liberte’ in het hoofdkantoor van Wagenborg, was één van de eerste projecten waar ik aan mocht bijdragen. Als technisch trainee doe je vooral projectervaring op. Als onderdeel van het trainee programma werd ik gevraagd om in Spanje te gaan werken als technische ondersteuner voor het kantoor in Madrid. Ik heb daar een super mooie tijd gehad en zou het zo weer doen. Mijn traineeship in Madrid eindigde en dus moest ik weer terug naar Nederland. Er was een vacature voor engineer bij Wagenborg Sleepdienst. Na de periode als trainee ben ik daar in 2011 vast in dienst gekomen, eerst als project engineer en nu als project manager.

 

Leren in de praktijk

Als je bij Wagenborg Sleepdienst begint ben je altijd met een trainingsperiode. Wat ik nu doe, leer je niet op school: van het plannen van de sleepboten in de havens tot het managen van offshore transporten. Er spelen vele facetten mee in het werk waar je rekening mee moet houden en die je alleen in de praktijk kan leren. Het mooie aan het werk is dat ik veel vrijheid krijg en dat ik aan grote, innovatieve en uitdagende projecten werk.

 

Klussen wereldwijd

Als project manager zit ik gelukkig niet alleen maar op het kantoor. Ik werk ook mee aan projecten en houd toezicht. Het is elke keer weer mooi als ik mijn overall aan kan doen. We hebben klussen gedaan van de Caraïben tot het meest noordelijke en zuidelijke punt van Europa. Het feit dat dit werk wereldwijd is, maakt het extra uitdagend. De komende jaren hoop ik samen met andere divisies binnen Wagenborg uitdagende en interessante projecten te mogen doen."