"Wagenborg Sleepdienst biedt mij de perfecte combinatie: veel varen, uitdagende projecten en tussendoor lekker naar huis"

Jan van Dam - Stuurman Sleepdienst

"Het is afwisselend werk, van havenassistenties tot zeesleepreizen en projecten met pontons"

"Toen ik van school kwam, heb ik eerst op de Europese kustvaart gezeten, 2 maand op, 2 maand af. Ik vond het heel leuk, maar toen ik een serieuze relatie kreeg, wilde ik ’s avonds wel wat vaker samen met mijn vriendin op de bank zitten. Wagenborg Sleepdienst biedt mij de perfecte combinatie: veel varen, uitdagende projecten en tussendoor lekker naar huis.

 

Het werk zelf is heel afwisselend. Assistenties van grote kolenboten of dokkingen staan vooraf op de planning, maar er komen ook veel last-minute verzoeken voor assistenties binnen. Ook doe ik soms zeesleepreizen en projecten met pontons. Zo hebben we een keer een kraan van 62 meter hoog, 108 meter lang en 32 meter breed van Polen naar IJmuiden gebracht. Dat was wel echt een indrukwekkend transport.

 

We werken in vaste teams, in principe op een vaste boot, in mijn geval de Waterstraat. Als het rustig is, gaan we aan de slag met het onderhoud: verven, lieren vetten, computers bijhouden, schoonmaken, trossen splitsen. Zo zorgen we er samen voor dat de boot er mooi bij ligt.  

 

Wagenborg is een fijn, sociaal bedrijf, de sfeer is gemoedelijk. We krijgen een opdracht en moeten zorgen dat we die samen tot een goed einde brengen. We krijgen veel ruimte om zelf te bepalen hoe we dat doet en dragen de verantwoordelijk voor onze boot en hetgeen we slepen. Dat betekent dat je je hoofd erbij moet houden, maar op zijn tijd hebben we samen ook een hoop lol."

 

 

Wil jij ook bij Wagenborg Sleepdienst aan de slag en heb je je vaarbevoegdheid?

Mail ons Of bel Marc Mazereeuw, 06 - 526 383 68

Lees meer over onze vacatures

Kapitein Sleepdienst Machinist Sleepdienst Matroos Waterpoort en Waterlelie