"Ladingsoperaties in de haven, navigeren op druk vaarwater, dekonderhoud tijdens een oceaanoversteek. Die afwisseling is heerlijk, net als het reizen zelf"

Linda van de Kreeke - Tweede Stuurman

"Van ijs naar een korte broek in twee weken: hoe leuk is dat"

“Als klein meisje wist ik al dat ik wilde varen. Mijn vader werkt op de binnenvaart en als Zeeuwse zag ik veel zeegaande schepen. Na een verkooppraatje van de zeevaartschool wist ik het zeker: zeevaart is wat voor mij.

 

Veel geleerd en gezien                 

Ik ben als stagiaire bij Wagenborg begonnen. We voeren van Rotterdam naar Spitsbergen, Canada, Brazilië, Finland, Algerije en via Spanje weer naar huis. Ik heb veel geleerd en gezien, de bemanning was leuk, de manier van werken prettig. lk heb het kortom heel erg naar mijn zin gehad en wilde graag bij Wagenborg aan de slag. In 2015 kwam ik in dienst.

 

Afwisseling 

Natuurlijk vind ik het wel eens frustrerend om vast te zitten op een schip en soms is het vervelend om zo lang van huis te zijn, maar ik zou niks anders willen. Ladingsoperaties in de haven, navigeren op druk vaarwater, dekonderhoud tijdens een oceaanoversteek. Die afwisseling is heerlijk, net als het reizen zelf. Hoe leuk is het om in Canada aan boord te stappen met ijs rond het schip, om twee weken later in je korte broek te lopen in de Golf van Mexico.”