"Hoewel ik ver weg van familie en vrienden ben en Nederlands geen gemakkelijke taal voor mij is, voel ik me erg op mijn gemak bij Wagenborg"

Valentin Lefevre - Operator

"Ik hou van de vrijheid die we hebben om nieuwe dingen te doen en kansen na te jagen"

"Eerder had ik stage gelopen als scheepsagent en vervolgens als uitvoerend assistent voor een graanbedrijf. Voor mijn volgende stage wilde ik dit graag van de andere kant zien en leren. Dat is de reden waarom ik contact heb opgenomen met verschillende rederijen, waaronder Wagenborg. Ik kan het me nog vrij goed herinneren: toen ik Wagenborg belde, verbond de receptie me direct door met Koos (Zumkehr, directeur Chartering). Hij nodigde me uit om over de mogelijkheden te praten. Kort daarna ben ik begonnen als Chartering Operator voor voornamelijk de V-type schepen.

 

De mogelijkheden zijn eindeloos

Ik kwam van Nantes naar Delfzijl om ervaring op te doen in de scheepvaart. Nu, terugkijkend op mijn eerste jaar bij Wagenborg, kan ik zeggen dat ik veel heb geleerd! Hoewel ik ver weg van familie en vrienden ben en Nederlands geen gemakkelijke taal voor mij is, voel ik me erg op mijn gemak bij Wagenborg. Ik hou echt van de mentaliteit en sfeer op de afdeling Chartering en de manier waarop we samenwerken. Het is net een groot gezin. Het management is erg betrokken bij de mensen die hier werken en staat open voor ideeën voor verbeteringen. Ik hou ook van de vrijheid die we hebben om nieuwe dingen te doen en kansen na te jagen. De mogelijkheden zijn eindeloos en we kunnen ze gebruiken als kansen. Zo worden mensen echt sneller betrokken.

 

Vanuit Madrid

Inmiddels heb ik het hoofdkantoor in Delfzijl verruild voor WAVE Shipping, ons kantoor in Madrid. Vanuit daar bedien ik, samen met Jose Luis Guerra, onze lokale directeur en collega, de Franse markt en Franstalige landen. Ook proberen we om de positie van Wagenborg in Frankrijk en het westelijke Middellandse Zeegebied commercieel te versterken. Het contact met de collega’s in Delfzijl is nauw.

 

Kansen

Voor nu wil ik iedereen bedanken voor de steun, de bereidheid om mij dingen te leren in combinatie met de kansen die mij worden geboden in dit geweldige familiebedrijf."