"Het zorgzame karakter, het willen investeren in mensen en relaties, dat is gewoon wie Wagenborg is"

Willem Meijer - HR Business Partner

"Er was altijd al oog voor talent en als je zelf tijd en energie wilt steken in je persoonlijke ontwikkeling is er veel mogelijk"

"Van het ontwikkelen van employee benefit-pakketten en een visie op leiderschap tot het overnemen van bedrijven: Als HR Business Partner ben ik betrokken bij allerlei interessante én relevante vraagstukken. De grote gemene deler in deze trajecten is dat we ze altijd in goed overleg met directies, ondernemingsraden en zo nodig ook de vakbonden doorlopen, om uiteindelijk tot sociale oplossingen te komen waar alle partijen tevreden mee zijn.

 

Oog voor talen

Tegenwoordig is bijna iedere werkgever bewust bezig met duurzame inzetbaarheid, maar binnen Wagenborg zijn we op dit gebied altijd al onbewust bekwaam geweest. Er was altijd al oog voor talent en als je zelf tijd en energie wilt steken in je persoonlijke ontwikkeling is er veel mogelijk. Op die manier zijn veel collega’s intern doorgegroeid.

 

Dat zie ik ook terug in mijn eigen loopbaan. Ik heb de Pedagogische Academie afgerond, maar er was in die tijd nauwelijks werk voor onderwijzers en via mijn oom kwam ik in 1983 bij Wagenborg op de administratie terecht. Na een interne sollicitatie werd ik op de afdeling PZ/Bemanningszaken als Crewmanager aangenomen. Na de opkomst van het internet ben ik een aantal jaren als Communicatiemanager verantwoordelijk geweest voor onder andere de website en het intranet. Inmiddels werk ik alweer flink wat jaren als HR Business Partner voor de verschillende divisies.

 

Bijzondere DNA borgen

Het zorgzame karakter, het willen investeren in mensen en relaties, dat is gewoon wie Wagenborg is en wat ons succesvol maakt. Daar dragen wij als HR natuurlijk ook een steentje aan bij. Het blijft mooi om te zien hoe veel collega’s zich hebben ontwikkeld. Zowel aan boord, in de haven als op kantoor. Dat mensen hier na meer dan 10 jaar nog steeds vol enthousiasme rondlopen. Het is ook aan ons als HR Business Partners om dit bijzondere DNA te borgen.”