"Mooi om te zien dat zoveel collega’s zich hebben ontwikkeld tijdens hun dienstverband"

Willem Meijer - HR Adviseur

"Als je kansen ziet voor verbetering of ontwikkeling en je komt met een goed initiatief, dan krijg je alle mogelijkheden om hier mee aan de slag te gaan"

"Ik heb de Pedagogische Academie afgerond, maar in de jaren 80 was er nauwelijks werk voor onderwijzers. Via mijn oom, die destijds bevrachter was, werd ik getipt over een vacature bij Wagenborg. Ik ben in 1983 bij Wagenborg begonnen op de administratie. Inmiddels werk ik al meer dan 35 jaar voor Wagenborg. Na een interne sollicitatie werd ik op de afdeling PZ/Bemanningszaken als crewmanager aangenomen. Inmiddels werk ik alweer flink wat jaren als corporate HR-adviseur voor de verschillende divisies.

 

Vrijheid en verantwoordelijkheid

Binnen Wagenborg krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Als je kansen ziet voor verbetering of ontwikkeling en je komt met een goed initiatief, dan krijg je alle mogelijkheden om hier mee aan de slag te gaan.

 

Nuchter Gronings bedrijf

In de essentie is er in die 35 jaar niet veel veranderd. We zijn nog steeds een nuchter Gronings bedrijf met bescheiden en betrokken medewerkers. Aan het begin van mijn carrière trakteerde je nog het hele kantoor op cake als je jarig was. Nu beperk ik me tot het trakteren van onze eigen HR-afdeling.

 

Ontwikkeling

Het mooiste dat ik heb meegemaakt is zien hoe veel collega’s zich hebben ontwikkeld tijdens hun dienstverband. Zowel aan boord, in de haven als op kantoor. Ik vind het zo mooi om te zien dat mensen hier na meer dan 10 jaar nog steeds vol enthousiasme rondlopen. Daar word ik blij van.

 

Broedertrouw

De 'Broedertrouw' is mijn favoriete schip. Het allereerste schip van Wagenborg. Want zonder dat schip was er uiteindelijk nooit sprake geweest van al die honderden opvolgers."