"Het is eigenlijk een continue puzzel met cijfers. Het geeft me voldoening als die puzzel aan het eind helemaal klopt."

Iris Jaarsma - Financial Controller

"Ik kreeg direct vertrouwen en verantwoordelijkheid en de collega’s hebben mij fantastisch begeleid om me in het vakgebied te ontwikkelen"

"Toen ik hier binnenkwam als Junior Financial Controller, had ik eigenlijk nul financiële ervaring. Toch durfde Wagenborg het met mij aan. Dat waardeer ik echt.

 

Ontwikkelen

Ik studeerde Technische Bedrijfskunde, toen ik er in het derde jaar achter kwam dat ik techniek toch eigenlijk niet zo leuk vond. Dan volgt de vraag: wat wil ik dan wel? Ik kwam tot de conclusie dat ik vooral de financiële vakken leuk vond en ben bij Young Capital gestart met een Financial Data Traineeship. Zij hebben me hier bij Wagenborg geplaatst. Ik kreeg direct vertrouwen en verantwoordelijkheid en de collega’s hebben mij fantastisch begeleid om me in het vakgebied te ontwikkelen.

 

Continue puzzel

Ik maak nu vooral rapportages en jaarrekeningen voor de verschillende schepen, vennootschappen en bv’s. Daarbij let ik op of ik op het oog onlogische zaken zie. Als een schip niet stilgelegen heeft, maar wel onderhoudskosten heeft bijvoorbeeld. Dan ga ik op onderzoek uit. Is er een logische verklaring of is er iets fout gegaan en moet het gecorrigeerd worden? Klopt de kas? En het banksaldo? Het is eigenlijk een continue puzzel met cijfers. Het geeft me voldoening als die puzzel aan het eind helemaal klopt.

 

Ruimte

Naast de vaste taken, krijg ik ruimte om projecten op te pakken die ik leuk vind. Ik ben bijvoorbeeld graag bezig in Excel en laatst heb ik het afschrijvingsmodel dat we gebruiken omgebouwd.

 

Curlen

Wij hebben echt een heel leuk team. Wij doen na het werk ook regelmatig wat leuks samen. Een kookworkshop volgen, bij iemand barbecueën, of mee met de activiteiten van de personeelsvereniging. Zo stonden we laatst met zijn allen op de ijsbaan te curlen. Geweldig!”