"Soms moet je ook direct handelen. Als een schip pech heeft bijvoorbeeld."

Wout Blokzijl - Insurance & Claims Handler

"Ik ben hier echt bezig met de praktijk, met schepen en logistiek in combinatie met verzekeringen"

“Ik weet vooraf nooit wat een dag brengt. Als er een schademelding binnenkomt, is het aan ons om die op te pakken. Dit kan van alles zijn. Van schade aan een schip, een kapotte kade of natte lading tot een kapotte stoeptegel of een afgereden autospiegel. Soms gaat het om een paar tientjes, andere keren om tonnen.

 

Meestal probeer ik eerst voor mijzelf helder te krijgen wat er gebeurd is. Dan vraag ik eerst rapporten, foto’s of dergelijke op bij collega’s of andere instanties, voordat ik contact opneem met bijvoorbeeld een advocaat of een verzekeraar. Maar soms moet je ook direct handelen. Als een schip pech heeft bijvoorbeeld. Dan regel ik snel een expert en zo nodig sleepboten. Komt er daarna een expertiserapport of een claim binnen, dan kijk ik kritisch of ik me erin kan vinden. Of er misschien nog bepalingen in het contract staan om ons gelijk te halen. Daarbij werken we samen met de verzekeraar. Wij zijn lid en de verzekeraar behartigt echt onze belangen.

 

Collega's staan altijd klaar

Ik doe dit werk nu een jaar. Ik heb in dat jaar heel veel geleerd. Ik ben hier echt bezig met de praktijk, met schepen en logistiek in combinatie met verzekeringen. Dat leer je niet op school of bij een andere baas, maar het maakt het voor mij nog mooier. Ik hou van de wereld van transport. En kom ik er even niet uit of wil ik iets overleggen, dan staan de collega’s altijd klaar met raad en daad.”