Financial Controller

Financial Controller

Ben jij een financieel expert en op zoek naar meer verantwoordelijkheid. Met zo’n 250 vennootschappen hebben wij die complexe administratieve organisatie die wat extra’s van onze mensen vraagt. En ons jong, gezellig team maakt dat je je vanaf het eerste moment welkom voelt!

Financial Controller

Location: Delfzijl
Hours: 32-40
Education: Master

Wat ga je doen?
Onze afdeling Financial Control is verantwoordelijk voor de interne en externe financiële informatievoorziening. De focus ligt daarin op de scheepvaartdivisie van Koninklijke Wagenborg, maar we verzorgen ook de maandelijkse reporting, budgettering en jaarrekening voor de hele Wagenborg-groep. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor het verbeteren van alle daaraan gerelateerde administratieve en financiële processen en voeren we periodiek internal audits uit bij bedrijfsonderdelen in binnen- en soms ook in het buitenland.

 

Als Financial Controller ben je verantwoordelijk voor de planning & control-cyclus van een aantal vennootschappen. Je coördineert en verzorgt samen met collega’s de rapportages, jaarrekeningen en de geconsolideerde jaarrekening. Je zorgt ervoor dat de juiste informatie tijdig beschikbaar is voor het besturen van de vennootschappen en de verantwoording die daarover moet worden afgelegd. Ook draag je deelverantwoordelijkheid voor de totstandkoming van het budget en voer je periodiek interne audits uit.

 

Verder schrijf je position papers op het gebied van keuzes in accounting. Je gebruikt jouw kennis over accounting en verslaggeving graag om actief mee te denken over veranderingen en procesverbeteringen. Daarbij heb je ook een leidende rol in verschillende uitdagende projecten ter verbetering van administratieve processen.

 

Gemma Wiersema-Hofstee, Financial Controller
“Ik werk nu ruim een jaar bij Wagenborg. Het bevalt mij heel goed. Ik kreeg eigenlijk al snel veel verantwoordelijkheid. Dat vind ik prettig, je maakt echt een verschil. En heb ik een vraag of wil ik iets overleggen, dan kan ik altijd bij mijn collega’s terecht. We staan voor elkaar klaar. De sfeer is informeel, de lijntjes binnen het hele bedrijf kort.”

 

Lees Gemma's hele verhaal

 

Wat verwachten we van jou?

  • Je hebt een afgeronde masteropleiding Accountancy
  • Een theoretische opleiding RA en kennis van IFRS zijn een pre
  • Je hebt minimaal 4 jaar werkervaring in accountancy of een soortgelijke functie in controlling
  • Je denkt in oplossingen, bent accuraat en resultaatgericht
  • Je spreekt en schrijft goed Engelse taal

 

Wat hebben we te bieden?
Bij Wagenborg ben je meer dan een standaard Financial Controller. We bieden een uitdagende en afwisselende baan, waarbij je veel vrijheid krijgt om jouw ideeën in de praktijk te brengen. Zo draag je bij aan het succes van Wagenborg. Verder krijg je de ruimte om je te ontwikkelen, zowel qua scholing als in (afwisseling van) werkzaamheden. Bovendien bieden we gunstige arbeidsvoorwaarden, een prettige werksfeer en een goede werk-privé-balans.

 

Ben je geïnteresseerd?
Klik op 'solliciteer', vul het formulier in, voeg je motivatiebrief en CV toe en druk op 'verzenden'. Je hoort dan snel van ons over de verdere procedure.

Solliciteer

Over Koninklijke Wagenborg
Koninklijke Wagenborg is in ruim een eeuw uitgegroeid tot een internationale transportorganisatie met klanten over de hele wereld en medewerkers uit alle windstreken. We zorgen in de breedste zin voor transport. Van hoog naar laag. Over zeeën en wegen. In binnen- en buitenland. En dat maakt wie we zijn. Betrokken en betrouwbaar. Het zit in ons bloed. Wij denken niet in problemen. Wij denken in oplossingen.