Innovation Engineer Microsoft

Innovation Engineer Microsoft

Ben jij een ervaren cloud- en Azure-specialist en wil je jouw kennis inzetten om ons verder te helpen innoveren? Dan hebben wij een geweldige uitdaging voor jou!

Innovation Engineer Microsoft

Location: Delfzijl
Hours: 32-40
Education: hbo

Ben jij een ervaren cloud- en Azure-specialist en wil je jouw kennis inzetten om ons verder te helpen innoveren? En weet jij tegelijkertijd onze basis van een veilige, betrouwbare en beheersbare Microsoft infrastructuur in stand te houden? Dan hebben wij een geweldige uitdaging voor jou!

 

De Microsoft cloud-functionaliteiten nemen een steeds belangrijkere plek in als vertrekpunt voor onze flexibele werkplek. De uitdaging is om dit te laten aansluiten op de maritieme wereld en op de dagelijkse werkzaamheden in deze snel veranderende sector.

 

Als Innovation Engineer ga je een de slag met:

 • Ontwerp en implementatie
  Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van de Microsoft based infrastructuren. Dit in nauwe afstemming met de werkplek specialisten.
 • Technische architectuur
  Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen van technische architecturen die aansluiten op de behoeften van de organisatie. Je evalueert nieuwe technologieën en bepaalt hoe ze kunnen worden ingezet.
 • Projectmanagement
  Je bent actief betrokken bij projectmanagementactiviteiten, zoals het plannen, coördineren en implementeren van nieuwe IT-projecten vanuit jouw expertise.
 • Optimaliseren van prestaties
  Je identificeert en implementeert mogelijkheden voor optimalisatie en efficiëntie van bestaande systemen.

 

Hoe ziet een typische werkdag eruit

De ochtend start met een stand-up met je collega’s waar jullie met elkaar delen waar jullie mee bezig zijn. Daarna ga je aan de slag met openstaande incidenten of werk je aan jouw zaken die voor de 4-wekelijkse sprint zijn uitgezet.

 

Je uitdaging zit in de vertaling en inrichting van Azure. Samen met je Intune-collega’s ga je aan de slag om dit in een gemanagede omgeving te krijgen om webapplicaties en integraties mogelijk te maken. In een nu nog hybride omgeving is het aan jou om in de nodige behapbare stappen de juiste keuzes en inrichtingen te realiseren. Je onderhoudt nauwe contacten met externe partijen die als partner fungeren bij vragen en problemen. Zo nodig betrek je ook de Innovation Engineers AWS-platform en Network Infrastructuur bij je vraagstukken.

 

Je zorgt verder met de andere Engineers en de Servicedesk-collega’s voor de inrichting van het beheer. Met jouw overzicht in je eigen planning en de aansluiting op andere projecten geef je de Teamleider IT Engineering de mogelijkheid om tijdig in te spelen op situaties die invloed hebben op het team of de resultaten.

 

Wat hebben wij te bieden?

 • Een IT-omgeving waarin je de ruimte krijgt om jouw ideeën vorm te geven in een cultuur gedreven door familiewaarden: vol vertrouwen, mensgericht, open, loyaal en respectvol
 • Een leuk, technisch en betrokken team dat op elkaar ingespeeld is en samen met jou de uitdaging rond de IT-onderwerpen aangaat
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid om je werk zelf in te richten
 • Studiemogelijkheden die aansluiten bij jouw talent en loopbaanwensen
 • Een laptop en telefoon van de zaak
 • Een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een 13e maand en gratis boottickets naar Ameland en Schiermonnikoog
 • Een werkplek die vanaf Groningen met de auto en met de trein in een halfuur te bereiken is

 

Wie zoeken we?

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding richting IT
 • Je hebt een afgeronde opleiding of veel kennis en ervaring op gebied van Azure en Intune
 • Je hebt ervaring met de Microsoft producten, O365, Windows 11 en PowerShell
 • Je spreekt en schrijft goed Engels en Nederlands

Geïnteresseerd

Klik hieronder op de REAGEER-knop, vul het formulier in, voeg je CV en eventueel je motivatie toe en druk op 'verzenden'. Of stuur onze Recruiter Mirte Oolders een berichtje via WhatsApp +31 (0)638554534. Je hoort dan snel van ons over de verdere procedure.

Reageer